International Conference on Diseases of Zoo and Wild Animals 2015

Posted: May 30, 2015 in Uncategorized

Sin título

El passat mes, els dies 13, 14, 15 i 16 de maig, AVAFES Barcelona vam tenir el plaer de poder col·laborar, juntament amb altres voluntaris, a la International Conference on Diseases of Zoo and Wild Animals. Es tracta d’un esdeveniment internacional que aquest any va tenir lloc a Barcelona, organitzat per l’European Association of Zoo and Wildlife Veterinarians (EAZWV), el Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research (IZW) i el Zoo de Barcelona.

L’objectiu d’aquest congrés anual és reunir a científics i veterinaris de tot el món, que treballen en l’àmbit de la recerca de les malalties dels animals salvatges, ja siguin lliures o captius en nuclis zoològics.

Aquest any, el congrés va centrar-se en presentar els últims avenços en temàtiques tan fascinants com la farmacologia, l’estudi del benestar animal, la cirurgia i la medicina aquàtica.

A més, també vam poder assistir als tallers pràctics realitzats al Zoo de Barcelona sobre temes diversos com medicina de peixos, anestèsia avançada, medicina del dragó de Komodo, avaluació de benestar animal o procediments clínics en petits mamífers.

Per últim es van dur a terme 4 taules rodones on es debatien aspectes tals com l’eutanàsia, el transport i neurolèptics, el diagnòstic de la tuberculosi o complicacions veterinàries.

També vam participar en els esdeveniments socials, on vam poder conèixer i establir amistats amb altres estudiants i veterinaris d’arreu del món, compartint experiències i visions en llocs fantàstics de la ciutat com el Museu d’Història de Barcelona, al port, o el Centre Cultural del Born.

Ha estat una experiència molt gratificant i plena d’aprenentatges. Hem vist com els resultats dels diferents estudis eren compartits amb la resta, creant-se debats realment interessants i fomentant la comunicació tant necessària entre institucions, així com la investigació futura en aquest tema.

En resum, quatre dies molt intensos de molta feina però també de moltíssimes coses apreses, que sens dubte ha valgut molt pena. I ha estat possible gràcies als veterinaris del Zoo de Barcelona que van oferir-nos aquesta oportunitat i a la família d’AVAFES, que hem demostrat un cop més ser un molt bon equip, ple de ganes d’aprendre allò que més ens agrada.

11261639_463197437172609_6848527494481515645_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s