Crònica del curs “Introducció a l’ornitologia i patologia d’aus”

Posted: May 3, 2015 in Uncategorized

Els passats dies 27, 28 i 29 de març AVAFES Barcelona va dur a terme el Curs d’Introducció a l’Ornitologia i Patologia d’aus, que en aquesta ocasió va comptar amb la presència d’altres membres d´ AVAFES León i antics membres de l’Associació. En total, més de 50 persones van gaudir de les 17 ponències dutes a terme. Aquesta iniciativa va comptar amb el patrocini del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya.

Durant el Curs es van desenvolupar temes com la identificació del cant, la silueta i el vol de les aus; el maneig i tècniques bàsiques en la clínica o els principals paràsits de les aus salvatges. Així mateix, es van tractar casos clínics reals exposats per professionals del Centre de Fauna de Torre Ferrussa. Altres ponències destacades van ser Etologia de les Aus: aparellament i migració, Taxonomia i Les Aus i l’activitat humana: el conflicte. L’aplicació de noves tecnologies al seguiment d’aus i la gestió dels seus espais naturals.

Les jornades es van completar amb una sortida als voltants del campus de la UAB, on els assistents van poder posar en pràctica el que havien après durant les ponències. Aquesta zona ofereix una biodiversitat molt gran, a l’estar concentrats diversos ecosistemes. Els participants van poder veure i identificar diverses espècies – des de la Motacilla alba al Carduelis chloris -. També van observar possibles rastres de Falco tinnunculus: les plomes d’una presa.

Agraïm a tots els assistents, socis, i en especial als ponents que han col·laborat amb AVAFES Barcelona per a fer possible aquest curs.

Sin títuloSin títulxo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s