Visita al CRAM!

Posted: November 23, 2014 in Uncategorized

Dimarts dia 28 d’Octubre ens vam reunir molt il·lusionats al pàrking de veterinària. Era un migdia que ja començava a fer fred, però això no va impedir l’afluència de gent: gent de la directiva d’AVAFES, socis i també no socis, la majoria estudiants de Veterinària. Era el dia que anàvem a visitar el CRAM.

El CRAM (Clínica i Rescat d’Animals Marins) és un centre de recuperació de cetacis, tortugues i aus marines que es troba al Prat de Llobregat. En els últims anys s’ha convertit en un referent en la recuperació i la clínica d’aquests animals gràcies a les seves accions nacionals i internacionals i la cooperació amb altres entitats. Els seus objectius principals són:

  • Recuperar i re-introduir al seu medi les espècies marines protegides que hagin sigut capturades.
  • Desenvolupar projectes d’investigació amb la finalitat de trobar solucions a la regressió de les poblacions mediterrànies.
  • Sensibilitzar i educar sobre el medi ambient a la població.

Així doncs, un cop vam arribar allà, ens van rebre els veterinaris del centre. Primer de tot ens van fer una petita explicació que pretenia sensibilitzar-nos i educar-nos sobre el medi marí i a continuació ens vam dirigir a la visualització d’un vídeo. En aquest podíem observar el seu mètode de treball a l’hora de rescatar i tornar al seu medi algunes espècies de cetacis i tortugues.

Un cop finalitzat, ens van fer una visita pel centre. Aquest, renovat el 2011 posseeix d’unes instal·lacions bastant impressionants: cuina (on es prepara i refrigera el menjar dels animals del centre), hospital amb quiròfan, pre-quiròfan, sales d’UCI… dotades amb aparells necessaris per la bona clínica dels animals.

IMG-20141028-WA0028

També disposen de piscines on en aquest moment s’hi trobaven un 5 o 6 exemplars de tortugues bobes (Caretta caretta) i les instal·lacions d’aus marines.

IMG-20141028-WA0034

Finalment, ens van ensenyar la sala de necròpsies especialment adaptada per cetacis i tortugues, que no té res a envejar a la de la nostra facultat.

Ens van parlar de cadascun de les tortugues bobes que tenien ingressades; un d’elles per exemple, tenia una extremitat amputada. També ens van explicar com decidien quan finalitzava el període de convalescència i començava el període d’adaptació i reintroducció.

Remarcar també que posseeixen una zona d’educació amb vàries tortugues de Florida, per tal de conscienciar a la gent que són espècies invasores i que quan les abandonen al medi natural el que fan és alterar els ecosistemes i les xarxes tròfiques. És molt important conscienciar d’aquest fet, sobretot als més petits.

IMG-20141028-WA0016

Finalment, agrair a tots els veterinaris i treballadors del CRAM que van permetre’ns fer aquesta visita i ens van explicar-ho tot amb molta amabilitat i simpatia. Us deixo la web del CRAM per si us interessa més informació: http://cram.org/ També dir que si sou amants de les tortugues marines, el 29 i 30 de novembre fan un curs sobre la biologia, clínica i conservació d’aquestes. Us animo tots a visitar el CRAM i aprendre sobre els animals marins!IMG-20141028-WA0035

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s