La cerca de l’ós

Posted: July 11, 2013 in Uncategorized
Realitzant una espera a Pola de Somiedo

Realitzant una espera a Pola de Somiedo

AVAFES Barcelona, durant aquest curs 2012 – 2013, s’ha dedicat a realitzar una sèrie d’activitats relacionades amb l’ós bru de la Península Ibèrica.

L’ós bru és l’espècie més amenaçada del nostre país degut a, com sempre, la seva consecutiva persecució per part de l’home al llarg de la història. A més a més, ha sigut declarat per la Unió Europea com a espècie prioritària de protecció.

Un cop sabent això després de vàries xerrades sobre l’ós en alguns dels nostres cursos i essent un animal que ens fascina a tots els membres de l’associació, la curiositat ens va dur a fer un petit viatge a Astúries, concretament a Somiedo (i les seves magnífiques muntanyes), per tal de veure l’admirable feina a la qual es dediquen els integrants de la Fundación Oso Pardo (FOP) i apropar-nos una mica més a aquests magnífics mamífers.

Però no s’acabar aquí, AVAFES Barcelona es va quedar amb ganes de més i 3 mesos després s’endinsa a les muntanyes del Pirineu, al poblet de Vilamós, per  aprendre una mica més sobre la recerca i el rastreig de l’ós.

Aquestes dues sortides han sigut realment aventures on hem viscut moltíssimes i noves experiències i on hem après bastant, però mai suficient, sobre aquests animals dels quals encara en falta molt per descobrir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s